Terug naar recente nieuws

Home


2005 - 2008Schilderijen in het Spaarne Ziekenhuis - september - december 2008
Sinds half september is een aantal schilderijen van Irmaki te zien in ruimtes van de apotheek van/naast het Spaarne Ziekenhuis, locatie Hoofddorp. De kunstwerken zijn nog tot eind december te bewonderen

Daarnaast zijn verschillende van haar beelden en enkele stuks keramiek vanaf 1 oktober te bekijken bij Afdeling de Geestgronden, die ook is ondergebracht in het gebouw van het ziekenhuis. Deze kunt u nog tot eind januari 2009 bekijken.

Schilderijen en keramiek zijn niet alleen te bekijken, maar ook te koop ! Ziet u iets dat u aanspreekt? Neemt u dan contact op met Irmaki, telefoon 023 561 56 04


Zonnige Open Deuren Dag trekt veel bezoekers - 31 augustus 2008 Alleen al bij Irmaki kwamen ruim 100 mensen over de vloer om schilderijen, beelden en keramiek te bewonderen. Ook gaf een enkeling toe vooral gekomen te zijn om de atelierwoning eens van binnen te kunnen bekijken....

Tijdens deze expositie zijn ook de schilderijen, gemaakt tijdens de schilderweek in Frankrijk, te bekijken.
Als herinnering krijgt elke bezoeker een boekenlegger - een deel van een schildering - mee. Deze geste wordt zeer gewaardeerd.

Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten...


Open Deuren Dag Kunstfort - Op zondag 31 augustus 2008 nemen alle kunstenaars rond het Kunstfort Vijfhuizen deel aan de Open Deuren Dag. Naast de verschillende activiteiten bij de kunstenaars zijn er ook algemene activiteiten als een kookworkshop of rondvaarten en muziekoptredens.
De open dag is van 10.00 - 18.00 uur. Ook Irmaki's deur staat voor u open !
Meer informatie vindt u in deze flyer


Meer expositienieuws - Van 22 juli t/m 11 augustus 2008 exposeert Irmaki drie van haar beelden in de Oranjerie van het Amstelpark, Amsterdam Buitenveldert.
Deze beelden zijn onderdeel van een groepstentoonstelling van leerlingen van Esther Velzeboer uit Vijfhuizen.

Openingstijden: donderdag t/m zondag; 12.00 - 18.00 uur
26 juli Openingsborrel.

Klik hier voor een route op maat via routenet.
(Onderaan de afslag Amsterdam RAI (A10) linksaf de Europaboulevard op. Aan uw linkerhand is het Amstelpark. Op 5 minuten loopafstand van trein en metrostation RAI.)

Informatie over het Amstelpark.


Kijkje in de Stompe Toren - Voor het eerst exposeert Irmaki een deel van haar schilderijen. De Stompe Toren biedt de rust om de werken goed op de bezoeker te laten inwerken.

Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten...

Hoewel het erg hard woei die 2e expositiezondag, waagden zich toch wat mensen richting Spaarnwoude. Heeft u de expositie gemist?
Bij Irmaki in het atelier kunt u ook haar schilderijen komen bekijken!
of bekijk de foto's in foto's expositie.


Expositie De Stompe Toren, Spaarnwoude - 15 en 22 juni 2008 - Wie in juni een wandeling in het recreatiegebied Spaarnwoude wil combineren met een snuifje cultuur is op zondagen 15 en 22 juni tussen 12.00 en 16.30 uur van harte welkom in De Stompe Toren.
Dan is hier een selectie van Irmaki's schilderkunst te bekijken.
Op zondag 15 juni is er ook een concert in De Stompe Toren (aanvang 14.00 uur).

Site van De Stompe Toren.

Klik hier voor een route op maat via routenet.
(NB de routeplanner brengt u tot in Haarlemmerliede. Rij iets verder door, dan rechtsaf Kerkweg op en na ca. 1 km linksaf Kerkpad in...)


Op 1 juni was Irmaki te gast bij een opname van het lokale TV programma 'Velsenarij'
'Velsenarij' wordt gemaakt door en voor Velsenaren, en is te zien op Seaport TV en via internet.

De aflevering met Irmaki is 8 juni uitgezonden binnen de regio Velzen. Irmaki werd door Bas en Carla geinterviewed over haar kunst. In het 10 minuten durende item kunt u ook een blik werpen in haar atelier.

Seaport TV is te bekijken via Seaport Plaza kunt u het programma ook bekijken.


Op woensdagavond 14 mei heeft u Irmaki kunnen horen in het radioprogramma Puur Cultuur, van de regionale zender MeerRadio uit Haarlemmermeer.
In het item 'Beeldende Kunst' werd zij geinterviewd over haar beelden en schilderijen en de achtergrond van haar kunst.

U kunt de uitzending alsnog beluisteren via de website van MeerRadio.

Het Witte Weekblad schreef er een artikel over.


Expositie De Kolk, Spaarndam - maart 2008 - De vijf weekenden in de maand maart is een deel van Irmaki's beelden te zien bij Kunstcentrum De Kolk in Spaarndam.

Naast beelden van Irmaki zijn ook tekeningen van Tineke Kriek en schilderijen van Wim Sterrenburg te bekijken.

Op zaterdag en zondag is De Kolk geopend van 12.00 - 17.00 uur.
Het kunstcentrum is te vinden aan Westkolk 4 in Spaarndam. Dit is het beste te bereiken met openbaar vervoer of fiets. Automobilisten wordt geadviseerd bij Fort Noord te parkeren.

Site van Kunstcentrum De Kolk.

NB: bekijk voor een indruk de foto's van het eerste weekend van deze expositie. Foto's expositie De Kolk


28 december 2007 - Op de rand van het oude jaar wensen wij iedereen een gelukkig, gezond en kunstzinnig 2008 toe !


12 augustus 2007 - Irmaki exposeerde, samen met andere beeldende kunstenaars, op het terras van de Taveerne op het landgoed Beeckestijn. Met de getoonde zes beelden kregen de bezoekers een indruk van haar werk. Daarnaast konden twee fotoboekjes, waarin ook het schilderwerk en keramiek opgenomen, worden bekeken.

link naar fotoalbum

Beeldenstijn koesterde zich het grootste deel van de dag in een zonnetje. Naast de beelden van Irmaki was er bewerkt hout, glas, brons, papier-mache, een luchtbeeld en houtskoolwerk van in totaal negen kunstenaars te zien.
Organisator Annemarie Rijkse is tevreden over deze dag en is al druk in de weer met de organisatie van een volgende expositie. Ook Irmaki zal hier weer werk tonen.
Klik op de foto voor een impressie in het fotoalbum.
Lees ook het artikel in het Haarlems Dagblad.


juli 2007 - Op zondag 12 augustus a.s. is Landgoed Beeckestijn in Velsen voor een dag BEELDENSTIJN.
Acht kunstenaars, waaronder Irmaki, presenteren hun beeldende kunst. Beeldenstijn is geopend van 11.00 - 17.00 uur.
Toegang bedraagt 4,50 euro, voor kinderen 1 euro.
Een mooie gelegenheid om natuur en cultuur te combineren!

Taveerne Beeckestijn ligt bij de A9 afslag Velsen-zuid (IJmuiden), Rijksweg 136 1981 LD Velsen-zuid.
Klik hier voor een route op maat via routenet.
Bus 74 (vanaf IJmuiden) 75 (vanaf Haarlem CS) en 82 (vanaf Amsterdam CS) stoppen vlakbij.
Website van Beeckestijn zelf.


2 juni 2007 - Na inleidende woorden, een muzikale bijdrage van trio -A Muse- en een drankje, nam Sander Bosma het woord. Hij memoreerde wie de prijs in de voorgaande jaren had ontvangen. Vervolgens werden alle genomineerden 2006 genoemd en deze ontvingen een fles wijn en een boeket. Tenslotte werd de winnaar bekend gemaakt: Kunstfort Vijfhuizen.
Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten...
Voor Irmaki betekent deze nominatie in elk geval erkenning van haar werk!
Ga voor meer informatie over de Cultuurprijs naar de website van SCIH.
Lees wat Meer Online er over schrijft.


26 mei 2007 - Irmaki is genomineerd voor de Cultuurprijs Haarlemmermeer 2006!
Zij is een van 12 'projecten' die zijn voorgedragen voor deze prijs.
De feestelijke uitreiking zal zaterdag 2 juni a.s. plaatsvinden in het Oude Raadhuis in Hoofddorp.
Het is de dertiende keer dat deze prijs wordt uitgereikt. De prijs is in het leven geroepen door Openbare Bibliotheek Haarlemmermeer, Pier-K vertrekpunt voor Kunst en Cultuur en Schouwburg De Meerse.


November 2006 - Het eerste beeld is geplaatst in de gemeenschappelijke tuinen bij de atelierwoningen!
Qua vorm en kleur passen beeld en drager bij de huizen en hun natuurlijke omgeving.
Rechtstreeks naar de beelden.


Augustus 2006 - Op verzoek van verschillende fans hebben we een gastenboek aan deze site toegevoegd. Deze is te vinden via de Menu/home pagina of natuurlijk rechtstreeks vanuit dit berichtje.
Rechtstreeks naar het gastenboek. Daar kunt u laten weten wat u vindt van deze site en de kunst van Irmaki. Persoonlijk contact wordt natuurlijk (nog meer) op prijs gesteld!


25 mei 2006 - Afgelopen weekend heeft Irmaki opnieuw deelgenomen aan Open Atelier. Ruim 60 belangstellenden bezochten het atelier.


23 april 2006 - In het weekend van 20 en 21 mei houdt Irmaki weer open atelier, net als verschillende andere ateliers in de regio. Kom vrijblijvend eens kijken hoe gevarieerd Irmaki's kunst is.
U bent welkom op beide dagen tussen 11.00 en 17.00 uur. Kijk hier voor het adres.


April 2006 - Gedurende de winter heeft Irmaki niet stil gezeten. Twee nieuwe beelden zijn uit haar handen ontsproten. De een uit een hard soort marmer, de ander uit het wat zachtere speksteen. De foto's staan bovenin de beeldengalerij. Ook een nieuwe (zeer bijzondere schaal met figuurtjes) is in de keramiekcollectie opgenomen.


Januari 2006 - 14 Februari - Valentijnsdag. Dit keer misschien geen (anoniem) kaartje, een mooi boeket bloemen of een etentje, maar een sprekend schilderij of ander kunstwerk cadeau? Breng een bezoekje aan het atelier voor inspirerende en verrassende geschenken.


Januari 2006 - Hierbij wensen wij iedereen een goed, gezond en inspirerend 2006 toe!


November 2005 - Ook geen idee waarmee u uw geliefden kunt verrassen met de feestdagen? Een mooi schilderij, aansprekend beeldhouwwerk of leuk bakje of beeldje is een origineel cadeau. Kom kijken in het atelier van Irmaki.


6 November 2005 - Succesvol eerste open huis. Meer dan 40 mensen hebben tijdens de Kunstlijn op 5 en 6 november het atelier bezocht, wat ook in een enkel geval in een verkoop resulteerde!


5 en 6 November 2005 - Kunstlijn Haarlem, tentoonstelling en open ateliers (organisatie: Stichting Kunstlijn, Haarlem). Ook het atelier van Irmaki heeft dit weekend tussen 11.00 en 17.00 uur haar deuren geopend.


Oktober 2005 - Bijna alle dozen zijn uitgepakt, de stellingkasten in elkaar gezet en de kwasten en verfpotten uitgestald. Irmaki is er helemaal klaar voor. Voor uw bezoek, uw vraag en voor vele uren werkplezier in haar atelier.


Op woensdag 27 juli 2005 is deze site officieel gelanceerd. Nog niet alle pagina's zijn gevuld, maar dit zal spoedig wel het geval zijn. Zeker in de beginperiode zullen ook de al bestaande pagina's aan verandering onderhevig zijn. Uw feedback wordt zeker op prijs gesteld. Stuur een berichtje met op- en aanmerkingen naar de


Naar boven

Terug naar recente nieuws